Ingredienser
Flutes - 4 stk
25 g smør
2 dl mælk
½ dl tykmælk
25 g gær (½ pakke)
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 groftrevet gulerod (ca. 75 g)
25 g hvedeklid (ca. 1 dl)
400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
Pizza-flutes
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
50 g blødt smør
2 finthakkede zittauerløg (ca. 100 g)
2 små knuste fed hvidløg
2 spsk tomatketchup
2 tsk tørret basilikum
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g skinke i mindre stykker
150 g Karolines Køkken mozzarella 21%
Pynt
friske basilikumblade
Pensling
tykmælk
Tilberedning
Flutes
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og tykmælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Dæk dejen med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 4 flutes - ca. 30 cm lange og læg dem på plader med bagepapir. Dæk flutene med et klæde og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Pensl med tykmælk, rids med en kniv og bag flutene midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 gr.
Pizza-flutes
Hæld tomaterne til afdrypning i en sigte. Flæk flutene på langs. Smør de 8 halve flute med smør. Bland de afdryppede tomater med løg, hvidløg, tomatketchup, basilikum, salt og peber.
Fordel tomatblandingen på flutestykkerne. Læg herpå skinke og ost. Gratiner de 8 flutes midt i ovnen ca. 10 minutter ved 225 gr.
Ved serveringen
Pynt med basilikumblade og server straks.
Tip: Tørret basilikum kan erstattes af 2 spsk frisk, hakkede basilikumblade.
Udviklet af: Karolines Køkken