Ingredienser til 10 personer:

  • 400 g lyssej
  • 2 æg
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 tsk. salt peber
  • 3 porrer

Peberfrugtpure:

  • 3 gule peberfrugter
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 4 dl cremefraiche 18 %
  • salt og peber

Pynt:

 

  • 2 fennikler
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft

 

  • Små sorte oliven
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • lime- eller citronbåde

Tilberedelse:

Skær fisken i mindre stykker, og kom den i en foodprocesser. Miks fisken med salt, til det er findelt. Tilsæt æg og peber, og miks det jævnt. Tilsæt fløden under miksningen.

Rens porrerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Afdryp og afkøl dem.

Smør en brødform, og kom halvdelen af farsen heri. Fordel porreringene over, og herefter resten af farsen.

Stil farsen i ovnen ved 175ºC. i ca. 1 1/4 time.

Afkøl terrinen helt i køleskab.

Pure:

Halver og rens peberfrugterne.

Læg dem på en rist over bradepanden, og stil dem under ovngrillen, til de branker og bobler op.

Afkøl dem helt i en fryseegnet plastpose (fryseegnede plastposer tåler nemlig også varme).

Pil skindet af peberfrugterne, og miks dem i en blender eller foodprocessor.

Rør pureen med cremefraiche, hvidløg, salt og peber.

Anretning:

Rens fenniklerne, skær dem i små tern, og dryp limesaft over.

Fordel persille, fennikeltern og oliven på 10 tallerkner.

Læg en skive terrin på hver.