Ingredienser til 10 personer:
- 400 g lyssej
- 2 æg
- 1/2 l piskefløde
- 2 tsk. salt peber
- 3 porrer
Peberfrugtpure:
- 3 gule peberfrugter
- 1 fed finthakket hvidløg
- 4 dl cremefraiche 18 %
- salt og peber
Pynt:
- 2 fennikler
- 2 spsk. lime- eller citronsaft
- Små sorte oliven
- 1 bdt. bredbladet persille
- lime- eller citronbåde
Tilberedelse:
Skær fisken i mindre stykker, og kom den i en foodprocesser. Miks fisken med salt, til det er findelt. Tilsæt æg og peber, og miks det jævnt. Tilsæt fløden under miksningen.
Rens porrerne, skær dem i skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Afdryp og afkøl dem.
Smør en brødform, og kom halvdelen af farsen heri. Fordel porreringene over, og herefter resten af farsen.
Stil farsen i ovnen ved 175ºC. i ca. 1 1/4 time.
Afkøl terrinen helt i køleskab.
Pure:
Halver og rens peberfrugterne.
Læg dem på en rist over bradepanden, og stil dem under ovngrillen, til de branker og bobler op.
Afkøl dem helt i en fryseegnet plastpose (fryseegnede plastposer tåler nemlig også varme).
Pil skindet af peberfrugterne, og miks dem i en blender eller foodprocessor.
Rør pureen med cremefraiche, hvidløg, salt og peber.
Anretning:
Rens fenniklerne, skær dem i små tern, og dryp limesaft over.
Fordel persille, fennikeltern og oliven på 10 tallerkner.
Læg en skive terrin på hver.