Udskriv

Ingredienser:

Kransekagemasse

Glasur:

Tilberedning:

Blend mandler og sukker sammen så mandlerne er helt finthakkede.

Tilsæt æggehvider og rør det sammen i en skål - evt. røremaskine.

Ælt marcipanen i mandelblandingen til den er ensartet.

Kom dejen i en plastpose og lad en hvile mindst en time - gerne flere dage. Massen kan også fryses.

Hvis dejen skal bruges til kranse gøres sådan:

Kan naturligvis også laves eller suppleres med korte stænger eller kugler.

Bages ved 210 ºC ved almindelig varme (ikke varmluft) i 10 - 12 minutter. For at undgå at bunden bages for kraftigt på bunden (med brændt sukker som følge) sættes 2 tomme bageplader med afstand imellem i ovnen under kagerne.

Kransekagerne kan pyntes med glasur efter ønske og tradition.

Hæld flormelis i en lille skål og hæld æggehvide i lidt ad gangen. Pisk med elpisker til det er luftigt og ikke længere er flydende. Pas på den ikke bliver for blød/flydende - det er ikke sikkert hele æggehviden skal bruges.

Den smeltede chokolade kan bruges til at lime ringene sammen når de stables (da det stivner hurtigere end glasur)

Opskrift frit fra Jørgen Søgaard, tidligere Kransekagehuset.

Visninger: 1079