Ingredienser til 1 roulade:

  • Æg, 4 stk
  • Sukker, 125 g
  • Hvedemel, 150 g
  • Bagepulver, 1 tsk
  • Vaniljesukker, 1 tsk
  • Fyld: Marmelade efter smag, hindbær og blåbær er godt

Tilberedning:

Pisk æggene med sukkeret til det er helt lyst og skummende.

Bland melet med  bagepulver og vaniljesukker og bland det forsigtigt i æggene. Hvis du hælder melet gennem en si eller sigt er det lettre at undgå klumper.

Læg et stykke bagepapir på en plade, fold kanterne lidt op, så dejen ikke kan løbe ud.

Hæld dejen på pladen og bag den ved 200 grader i ca 10 min.

Hold øje med den, den må kun lige blive svagt lysebrun i kanterne

Læg imens et stykke bagepapir på bordet og drys det med sukker.

Når kagen er bagt tager du den ud og vender den med et snuptag over på det sukkerstrøede papir og trækker det brugte bagepapiret af.

Hvis det hænger for meget fast kan du pensle det med koldt vand på bagsiden.

Rul kagen let  sammen mens den er varm sammen med det sukrede bagepapir på den lange led - uden fyld.

Vent et par minutter og rul den så ud igen og put fyldet på, og rul den fast sammen med hjælp af papiret som nu rulles med udenpå rouladen. Lad den ligge og køle af i papiret. 

Servering:

Skær rouladen i skive og server som den er eller med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

[Kilde: Bodil Vind - værdsat af børnebørnene hundreder af gange]