Ingredienser til ??? boller:

  • Mælk, lunkent, 300 g
  • Sukker, 36 g
  • Gær, 30 g
  • Æg, 1 stk
  • Hvedemel, 550 g
  • Salt, 6 g
  • Hvedemel, yderligere, 200 g
  • Smør, smeltet, 50 g

 

Tilberedning:

  1. Opløs gær i vandet, tilsæt mælk, olie, sukker og hvedemel
  2. Dejen æltes i 5 minutter
  3. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time
  4. Del dejen i 2 dele og form dem som kugler
  5. Dæk kuglerne til og lad hæve i 10 minutter
  6. Rul hver kugle ud til 40 * 40 cm og smør med smør
  7. Fold hver dejstykke 3 gange (til 4 lag)
  8. Skær hver rulle i ca. 9 lige store stykker
  9. Læg stykkerne ovenpå hinanden 2-og-2 og pres et træspyd ned i den øverste
  10. Bages i 25 minutter ved 180 gr C