Ingredienser til ??? boller:
- Mælk, lunkent, 300 g
- Sukker, 36 g
- Gær, 30 g
- Æg, 1 stk
- Hvedemel, 550 g
- Salt, 6 g
- Hvedemel, yderligere, 200 g
- Smør, smeltet, 50 g
Tilberedning:
- Opløs gær i vandet, tilsæt mælk, olie, sukker og hvedemel
- Dejen æltes i 5 minutter
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time
- Del dejen i 2 dele og form dem som kugler
- Dæk kuglerne til og lad hæve i 10 minutter
- Rul hver kugle ud til 40 * 40 cm og smør med smør
- Fold hver dejstykke 3 gange (til 4 lag)
- Skær hver rulle i ca. 9 lige store stykker
- Læg stykkerne ovenpå hinanden 2-og-2 og pres et træspyd ned i den øverste
- Bages i 25 minutter ved 180 gr C