Ingredienser til 25 / 30 cm tærtefad:

  • Dej
    • Hvedemal, 312 / 450 g
    • Smør, 175 / 250 g
    • Sukker, 28 / 40 g
    • Æg, 1 / 2 stk, evt. plus vand
  • Fyld
    • Jordbær, 440 / 625 g
    • Sukker, 175 / 250 g afhængig af sødmen i
      bærrene

Tilberedning:

  1. Dej
    1. Bland mel, smør og sukker og rør det hurtigt sammen til en krumlet masse
    2. rør forsigtigt æg og evt. vand i til en fast masse
    3. Smør etntærtefad med smør / margarine
    4. Rul ca 390 / 560 g dej ud og læg det i tærtefadet
    5. Prik med en gaffel og forbag i ovn 15 minutter ved 200 ºC (almindelig ovn)
  2. Fyld
    1. Jordbær og sukker blandes i en gryde
    2. Varmes meget forsigtigt op indtil der er trukket væske ud af bærrene
    3. Koges ca 10 minutter
    4. Bærrene moses og er klar til brug
  3. Bagning
    1. Jordbærmassen lægges i tærtefadet
    2. Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler
    3. Strimlerne lægges på kagen (evt. flettes)
    4. Bages i 12 - 15 minutter ved 200 ºC (almindelig ovn
  4. Servering
    1. Serveres lun eller kold
    2. Server gerne flødeskum, creme fraiche eller fed græsk yoghurt til