Ingredienser til 25 / 30 cm tærtefad:
- Dej
- Hvedemal, 312 / 450 g
- Smør, 175 / 250 g
- Sukker, 28 / 40 g
- Æg, 1 / 2 stk, evt. plus vand
- Fyld
- Jordbær, 440 / 625 g
- Sukker, 175 / 250 g afhængig af sødmen i
bærrene
Tilberedning:
- Dej
- Bland mel, smør og sukker og rør det hurtigt sammen til en krumlet masse
- rør forsigtigt æg og evt. vand i til en fast masse
- Smør etntærtefad med smør / margarine
- Rul ca 390 / 560 g dej ud og læg det i tærtefadet
- Prik med en gaffel og forbag i ovn 15 minutter ved 200 ºC (almindelig ovn)
- Fyld
- Jordbær og sukker blandes i en gryde
- Varmes meget forsigtigt op indtil der er trukket væske ud af bærrene
- Koges ca 10 minutter
- Bærrene moses og er klar til brug
- Bagning
- Jordbærmassen lægges i tærtefadet
- Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler
- Strimlerne lægges på kagen (evt. flettes)
- Bages i 12 - 15 minutter ved 200 ºC (almindelig ovn
- Servering
- Serveres lun eller kold
- Server gerne flødeskum, creme fraiche eller fed græsk yoghurt til