Ingredienser til 10:
- Mandelkage
- Rasp, 110 g
- Appelsiner, 5 stk
- Citron, 3 stk
- Mandler, 250 g
- Sukker, 500 g
- Bagepulver, 19 g
- Salt, 2 g
- Æg,10 stk
- Olie, rasp, solsikke m v, 180 g
- Citrussirup
- Sukker, 250 g
- Kardemommekapsler, 5 stk
- Kanelstang, 1 stk
- Saft af citrusfrugterne
- Vanilje-cremefraiche
- Creme fraiche, min. 18%, 300 g
- Vaniljesukker, 6 g
- Sukker, efter smag, f x 4 g
Tilberedning, 30/75 min:
- Mandelkage:
- Tænd ovnen på 170°C alm. ovn
- Vask og riv skallen på appelsiner og citroner fint. Kom det i en stor skål sammen med rasp, finthakkede mandler, sukker, bagepulver og salt
- Det hele kan også køres i en god køkkenmaskine, så kan du nøjes med at skære strimler af citrusfrugterne med en tyndskræller
- Rør det godt sammen, så der ikke er klumper af citrusskal
-
Tilsæt æg og olie under omrøring
-
Fordel kagemassen i en stor, smurt springform (26 cm) eller bradepande og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en gaffel midt i kagen om den er færdigbagt
-
Citrus-sirup
-
Halver og pres al saften fra citrusfrugterne op i en gryde - kom evt. en sigte i gryden, så urenheder og kerner ikke kommer med
-
Halver og pres al saften fra citrusfrugterne op i en gryde - kom evt. en sigte i gryden, så urenheder og kerner ikke kommer med
-
Tilsæt sukker, kardemommekapsler og kanelstang. Kog op under omrøring og lad det koge ind ca. 15-20 min. til en sirup
-
Tag kardemomme og kanel op
-
Når kagen er færdigbagt, prikkes den med en gaffel jævnt over hele kagen. Fordel nu siruppen henover og stil på køl til næste dag. Kagen bliver endnu mere snasket og lækker af at stå, men man kan selvfølgelig spise den med det sammen
- Vanilje-cremefraiche
-
Kom creme fraiche i en skål og pisk den sammen med vaniljesukker
-
Server den marokkansk inspirerede mandelkage med citrus sammen med vanilje-cremefraichen
-
- Tips
- Kagen kan også bages i to mindre forme, så kan bagetiden sættes ned - start med den halve tid
-
Bergamot citrusfrugter kan sagtens bruges som supplement til kagen, og har en fin parfumeret smag
Kilde: Har fået opskriften af Søs. Findes på Nemlig.com