Ingredienser til 26 cm tærteform:

  • Mørdej
    • Hvedemel, 313 g
    • Flourmelis, 63 g
    • Smør, 158 g
    • Salt, 4 g
    • Æg, 1 stk
    • Vand, koldt, 13 g
  • Remonce
    • Marcipan, 100 g
    • Sukker, 100 g
    • Smør, blødt, 100 g
    • Æg, 2 stk
    • Hvedemel, 30 g
    • Mandler, grofthakkede, 30 g
  • Frugtfyld
    • Pærer, 4 stk (eller 1 stor ds pærer)
  • Tilbehør
    • Creme fraiche / Flødeskum / vaniljeis

Tilberedning:

  1. Tærtedej
    1. Bland hvedemel, flourmelis og salt. Tilsæt smør i tynde skiver. Bland det til det er smuldret.
    2. Tilsæt æg og vand. Rør forsigtigt sammen til en dej.
    3. Lad hvile i 30 - 60 minutter i køleskab (gerne længere)
    4. Rul halvdelen af dejen ud så det passer til tærteformen
    5. Prik bund og sider med en gaffel
    6. Forbag i almindelig ovn ved 200 ºC i 15 minutter
    7. Køles en smule af
  2. Remonce
    1. Imens dejen er i køleskab laves remoncen
    2. Skær marcipan og smør i tynde skiver og bland det godt med sukker til det er en ensartet masse med en elpisker
    3. Bland æg i massen
    4. Rør hvedemel og mandler i
  3. Samling af tærten
    1. Pærerne skrælles og deles i halve. Kærnehuset skæres ud (alternativt benyttes dåsepærer)
    2. Remoncen fordeles over bunden
    3. Pærerne lægges i en cirkel med den smalle ende mod midten. Læg evt 1 på midten hvis der er plads
    4. Rul resten af dejen ud til låg på tærten og læg det over pærerne (eller lav fletværk)
    5. Bag i almindelig ovn ved 200 ºC i 30 minutter
  4. Servering
    1. Serveres lun eller kold
    2. Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Kilde: Frit efter Louises Madblog