Ingredienser til 26 cm tærteform:
- Mørdej
- Hvedemel, 313 g
- Flourmelis, 63 g
- Smør, 158 g
- Salt, 4 g
- Æg, 1 stk
- Vand, koldt, 13 g
- Remonce
- Marcipan, 100 g
- Sukker, 100 g
- Smør, blødt, 100 g
- Æg, 2 stk
- Hvedemel, 30 g
- Mandler, grofthakkede, 30 g
- Frugtfyld
- Pærer, 4 stk (eller 1 stor ds pærer)
- Tilbehør
- Creme fraiche / Flødeskum / vaniljeis
Tilberedning:
- Tærtedej
- Bland hvedemel, flourmelis og salt. Tilsæt smør i tynde skiver. Bland det til det er smuldret.
- Tilsæt æg og vand. Rør forsigtigt sammen til en dej.
- Lad hvile i 30 - 60 minutter i køleskab (gerne længere)
- Rul halvdelen af dejen ud så det passer til tærteformen
- Prik bund og sider med en gaffel
- Forbag i almindelig ovn ved 200 ºC i 15 minutter
- Køles en smule af
- Remonce
- Imens dejen er i køleskab laves remoncen
- Skær marcipan og smør i tynde skiver og bland det godt med sukker til det er en ensartet masse med en elpisker
- Bland æg i massen
- Rør hvedemel og mandler i
- Samling af tærten
- Pærerne skrælles og deles i halve. Kærnehuset skæres ud (alternativt benyttes dåsepærer)
- Remoncen fordeles over bunden
- Pærerne lægges i en cirkel med den smalle ende mod midten. Læg evt 1 på midten hvis der er plads
- Rul resten af dejen ud til låg på tærten og læg det over pærerne (eller lav fletværk)
- Bag i almindelig ovn ved 200 ºC i 30 minutter
- Servering
- Serveres lun eller kold
- Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis
Kilde: Frit efter Louises Madblog