Ingredienser:
- Tærte
- Smør, blødt, 140 g
- Flourmelis, 110 g
- Vaniljestang, ½ stk, eller vaniljesukker, 3 g
- Æggeblommer, 6 stk
- Æggehvider, 6 stk
- Chokolade, mørk, 130 g
- Sukker, 110 g
- Hvedemel, 140 g
- Smør og mel til ageform
- Abrikosmarmelade
- Abrikoser, tørrede, 200 g
- Citron, skal og saft, ½ stk
- Vaniljestang, ½ stk eller vaniljesukker, 3 g
- Sukker, 100 g
- Appelsinsaft eller vand, 300 g
- Glasur
- Sukker, 200 g
- Vand, 125 g
- Chokolade, mørk, 150 g
Tilberedning:
- Tærte
- Pisk smør, flourmelis og vanilje sammen til det er hvidt
- Tilsæt æggeblommer 1 ad gangen mens der piskes
- Smelt chokoladen i vandbad og rør det i massen lidt ad gangen
- Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret langsomt mens der piskes til det er stift
- Rør 1/3 af hviderne i chokolademassen og vend derefter forsigtigt resten i
- Sigt hvedemel i massen og vend forsigtigt i massen
- Smør en (spring)-form på ca 24 cm og drys den rigeligt med mel. Hæld resten af melet ud
- Hæld dejen i formen
- Sæt den i ovnen ved 170 ºC i 55 minutter og med ovnlågen på klem de første 10 minutter
- Tag kagen ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter i formen
- Tag kagen ud af formen og læg den med bunden opad til den er kold
- Abrikosmarmelade
- Hak abrikoserne i kødhakkeren eller skær dem i små stykker
- Tilsæt skal og saft fra citronen
- Tilsæt vanilje
- Tilsæt appelsinsaft / vand og kog det hele i en gryde i 15 minutter
- Bruges vaniljestang koges den tomme stang med og tages derefter op
- Findel marmeladen med blender / stavblender / minihakker
- Køl af ved stuetemperatur
- Lav eventuelt en større portion og frys resten til næste kage
- Færdiggørelse
- Flæk kagen i 2 dele
- Smør abrikosmarmelade på
- Læg overdelen på og smør top og sider med abrikosmarmelade
- Hæld sukker og vand i en gryde og kog det til en let sirup i 6 - 8 minutter
- Smelt chokolade i vandbad
- Hæld den smeltede chokolade i siruppen under omrøring
- Køl af ved sturtemperatur til chokoladesiruppen har den rette konsistens
- Læg kagen på en rist eller stort skærebrædt og hæld chokoladesiruppen over på en gang
- Glat efter med en paletkniv på top (eventuelt) og sider så både top og sider bliver dækket
- Sæt kagen i køleskab til glasuren er stivnet
- Serveres med flødeskum og kaffe
Inspiration fra Jessie, der serverede den for os i Skagen.
Ovenstående skulle være tæt på den originale Sacher-Torte fra Hotel Sacher i Wien.
Kilde: Politiken / Hotel Sachers kogebog og Mette Blomsterberg