Ingredienser:

  • Tærte
    • Smør, blødt, 140 g
    • Flourmelis, 110 g
    • Vaniljestang, ½ stk, eller vaniljesukker, 3 g
    • Æggeblommer, 6 stk
    • Æggehvider, 6 stk
    • Chokolade, mørk, 130 g
    • Sukker, 110 g
    • Hvedemel, 140 g
    • Smør og mel til ageform
  • Abrikosmarmelade
    • Abrikoser, tørrede, 200 g
    • Citron, skal og saft, ½ stk
    • Vaniljestang, ½ stk eller vaniljesukker, 3 g
    • Sukker, 100 g
    • Appelsinsaft eller vand, 300 g
  • Glasur
    • Sukker, 200 g
    • Vand, 125 g
    • Chokolade, mørk, 150 g

Tilberedning:

  1. Tærte
    1. Pisk smør, flourmelis og vanilje sammen til det er hvidt
    2. Tilsæt æggeblommer 1 ad gangen mens der piskes
    3. Smelt chokoladen i vandbad og rør det i massen lidt ad gangen
    4. Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret langsomt mens der piskes til det er stift
    5. Rør 1/3 af hviderne i chokolademassen og vend derefter forsigtigt resten i
    6. Sigt hvedemel i massen og vend forsigtigt i massen
    7. Smør en (spring)-form på ca 24 cm og drys den rigeligt med mel. Hæld resten af melet ud
    8. Hæld dejen i formen
    9. Sæt den i ovnen ved 170 ºC i 55 minutter og med ovnlågen på klem de første 10 minutter
    10. Tag kagen ud af ovnen og lad den hvile 15 minutter i formen
    11. Tag kagen ud af formen og læg den med bunden opad til den er kold
  2. Abrikosmarmelade
    1. Hak abrikoserne i kødhakkeren eller skær dem i små stykker
    2. Tilsæt skal og saft fra citronen
    3. Tilsæt vanilje
    4. Tilsæt appelsinsaft / vand og kog det hele i en gryde i 15 minutter
    5. Bruges vaniljestang koges den tomme stang med og tages derefter op
    6. Findel marmeladen med blender / stavblender / minihakker
    7. Køl af ved stuetemperatur
    8. Lav eventuelt en større portion og frys resten til næste kage
  3. Færdiggørelse
    1. Flæk kagen i 2 dele
    2. Smør abrikosmarmelade på
    3. Læg overdelen på og smør top og sider med abrikosmarmelade
    4. Hæld sukker og vand i en gryde og kog det til en let sirup i 6 - 8 minutter
    5. Smelt chokolade i vandbad
    6. Hæld den smeltede chokolade i siruppen under omrøring
    7. Køl af ved sturtemperatur til chokoladesiruppen har den rette konsistens
    8. Læg kagen på en rist eller stort skærebrædt og hæld chokoladesiruppen over på en gang
    9. Glat efter med en paletkniv på top (eventuelt) og sider så både top og sider bliver dækket
    10. Sæt kagen i køleskab til glasuren er stivnet
  4. Serveres med flødeskum og kaffe

Inspiration fra Jessie, der serverede den for os i Skagen.

Ovenstående skulle være tæt på den originale Sacher-Torte fra Hotel Sacher i Wien.

Kilde: Politiken / Hotel Sachers kogebog og Mette Blomsterberg