Ingredienser til 10 - 12 personer:

Fragilité:

  • 200 g marcipan
  • 200 g æggehvider
  • 300 g sukker
  • 100 g hasselnøddeflager

Fyld:

  • 1/4 l piskefløde
  • 550 g friske jordbær

 

Tilberedelse

 Fragilité: Ælt marcipan med 50 gram æggehvider.

Kom dem i lidt ad gangen. Pisk 150 gram æggehvider med 300 gram sukker helt stift. Vend de stive hvider i marcipanmassen. Smør dejen ud på en bradepande, cirka 33x40 cm, beklædt med bagepapir. Drys med hasselnøddeflager. Bag bunden ved 180 grader i cirka 15 minutter (nogle gange 20 - 25 minutter).

Når bunden er helt afkølet, vendes den om på et nyt stykke bagepapir, så nød­derne vender nedad. Fyld: Pisk fløden stiv. Fordel fløde­skum­met, på nær 2 cm fra kanten, over fragilitébunden, når denne er helt kold. Skær jordbærene i grove stykker og drys dem over flødeskummet. Brug bagepapiret til at rulle rouladen så stramt som muligt. Rul på den lange led. Skær rouladen i skiver på sned, server med friske jordbær og drys evt. med flormelis.