Udskriv

En frisk dessertkage, der rækker til 5 - 6 personer.

Tærtebunden kan bages i forvejen og cremen laves færdig, så der blot er tilbage at fylde og pynte tærten, lige når den skal serveres.

Tærtedej

Limecreme

Fyld

Pynt

Ælt tærtedejen sammen og låg den koldt en times tid. Rul derefter dejen ud og beklæd en lav tærteform med løs bund - 22-24 cm - med dejen og tryk den fast op ad siderne. Prik bunden og stil dejen koldt en times tid.

Bag tærten i ovnen ved 225 ºC i 15 - 20 minutter, til den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den afkøle helt.

Til limecremen kommer alle ingridienserne i en tykbundet gryde og piskes godt sammen over svag til jævn varme, til cremen er jævn og tyk. Den må ikke komme til at koge, så skiller den! Hæld cremen i en skål og lad den afkøle mens der af og til piskes i den.

Ved serveringen fordeles limecremen i tærten, melonbådene lægges på og limeskallen drysses over. Pynt evt også med lidt citronmelisse.

Denne opskrift er anbefalet af min svigerinde Pia.

Visninger: 857