En frisk dessertkage, der rækker til 5 - 6 personer.

Tærtebunden kan bages i forvejen og cremen laves færdig, så der blot er tilbage at fylde og pynte tærten, lige når den skal serveres.

Tærtedej

  • 150 gr. mel
  • 100 gr. smør
  • 50 gr. sukker

Limecreme

  • 100 gr. sukker
  • 75 gr. smør
  • 3 æg
  • reven skal af 2 limefrugter
  • 0,25 dl limesaft

Fyld

  • 1 Futuro melon eller honningmelon, skræller, udkernet og skåret i både

Pynt

  • Groft reven limeskal
  • Evt. citronmelisse

Ælt tærtedejen sammen og låg den koldt en times tid. Rul derefter dejen ud og beklæd en lav tærteform med løs bund - 22-24 cm - med dejen og tryk den fast op ad siderne. Prik bunden og stil dejen koldt en times tid.

Bag tærten i ovnen ved 225 ºC i 15 - 20 minutter, til den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den afkøle helt.

Til limecremen kommer alle ingridienserne i en tykbundet gryde og piskes godt sammen over svag til jævn varme, til cremen er jævn og tyk. Den må ikke komme til at koge, så skiller den! Hæld cremen i en skål og lad den afkøle mens der af og til piskes i den.

Ved serveringen fordeles limecremen i tærten, melonbådene lægges på og limeskallen drysses over. Pynt evt også med lidt citronmelisse.

Denne opskrift er anbefalet af min svigerinde Pia.