En frisk dessertkage, der rækker til 5 - 6 personer.
Tærtebunden kan bages i forvejen og cremen laves færdig, så der blot er tilbage at fylde og pynte tærten, lige når den skal serveres.
Tærtedej
- 150 gr. mel
- 100 gr. smør
- 50 gr. sukker
Limecreme
- 100 gr. sukker
- 75 gr. smør
- 3 æg
- reven skal af 2 limefrugter
- 0,25 dl limesaft
Fyld
- 1 Futuro melon eller honningmelon, skræller, udkernet og skåret i både
Pynt
- Groft reven limeskal
- Evt. citronmelisse
Ælt tærtedejen sammen og låg den koldt en times tid. Rul derefter dejen ud og beklæd en lav tærteform med løs bund - 22-24 cm - med dejen og tryk den fast op ad siderne. Prik bunden og stil dejen koldt en times tid.
Bag tærten i ovnen ved 225 ºC i 15 - 20 minutter, til den er gylden og sprød. Tag den ud og lad den afkøle helt.
Til limecremen kommer alle ingridienserne i en tykbundet gryde og piskes godt sammen over svag til jævn varme, til cremen er jævn og tyk. Den må ikke komme til at koge, så skiller den! Hæld cremen i en skål og lad den afkøle mens der af og til piskes i den.
Ved serveringen fordeles limecremen i tærten, melonbådene lægges på og limeskallen drysses over. Pynt evt også med lidt citronmelisse.
Denne opskrift er anbefalet af min svigerinde Pia.