Ingredienser:

  • 3 stk æg
  • 250 gr hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 12 tsk bagepulver
  • 12 dl mælk
  • 1 dl øl
  • 2 skal af citron
  • 50 gr smør
  • 3-4 dl creme fraiche
  • solbærsyltetøj 

Pisk hviderne stive. Bland mel, salt, sukker og bagepulver i en skål. Kom mælk og øl i og pisk det sammen. Tilsæt æggeblommer og revet citronskal. Smelt smørret og hæld det i dejen.

Vend de piskede hvider i dejen til sidst.

Varm vaffeljernet godt igennem. Kom lidt smør på tl det første hold vafler. Hæld lidt dej på, men pas på, at jernet ikke er dækket helt. Luk jernet sammen og bag vaflerne lysebrune på begge sider.

Server vaflerne varme med kold creme fraiche og solbærsyltetøj til.