Ingredienser til 40 æbleskiver: 

Du skal bruge:

  • 180 gram smeltet smør
  • ½ liter lunken mælk
  • ½ kilo mel
  • 2 spiseskefulde sukker
  • 6 Æg
  • 50 gram gær
  • fintrevet citronskal
  • (+ smør til at bage i)

Tilberedning:

Smør smeltes forsigtigt i en gryde - det må ikke bruse eller blive brunt. 
Når smørret er kølet af, blandes det med mælk sukker og æg. 
Så kommer du gær i - og rører rundt til gæren er helt opløst. 
Til sidst røres mel og citronskal i.

Nu skal dejen hæve - og du skal sørge for, at den står i en STOR skål, for det går vildt for sig. 
Hvis du aldrig har set det før - så vil jeg næsten vædde med, at du aldrig har set noget lignende! 
Det bobler og vokser. Og det skal det gøre i mindst ½ time.

Så kan du begynde at bage æbleskiverne. 
Til det skal du bruge en æbleskive-pande. 
Bag æbleskiverne i smør. 
Du finder hurtigt ud af, hvor meget dej, der skal i hvert hul, så det passer perfekt.
Vend æbleskiven med en strikkepind, når den er bagt færdig på den ene side ... og bag den på den anden side.

Nyd æbleskiverne med sukker, syltetøj eller flormelis .... eller lidt af det hele