Ingredienser til 4-5 personer:

  • Kylling, 1400-1800 g
  • Citron, 1 stk i både (evt.)
  • Persille (evt.)
  • Løg, 100 g (evt)

Tilberedning:

Klip vingespidserne af hvis der skal laves sovs til retten.

Fyld kylligen med enten citron og persille eller citron og løg. Bind kyllingen.

Læg kyllingen sammen med vingespidserne, hals, hjerte og kråse i en ovnfast gryde, fad, stegeso eller lignende. Læg også citronbåde ved hvis der er nogen til overs.

Sæt kyllingen i ovnen ved ca. 210 °C med varmluft uden låg over. Sæt gerne et stegetermometer i kyllingen.

Efter ca. 1 time eller 75 °C kødtemperatur lægges kyllingen på et skærebrædt og overdækket med alufolie og et håndklæde. Trækker ca. 20 minutter mens sovsen tilberedes.

Kilde: Ruhlman's Twenty.