Om bogen

 “Hvad tænker du på?” er et forsøg på at få psykologien ned i “børnehøjde”. Den tager udgangspunkt i den kognitive grundmodel som synes velegnet til dette formål. Den sætter fokus på sammenhængen mellem tanker, følelser og de handlinger vi foretager, og på den rolle erfaringer og tidligere oplevelser spiller i vores opfattelse af hvad der foregår omkring os. Den giver dermed også forklaringer på hvordan konflikter og misforståelser mellem mennesker kan opstå.

Bogen tager udgangspunkt i og beskæftiger sig med ganske almindelige børns ganske dagligdags situationer, og selv om en række problem og konfliktsituationer bliver taget op, er der ikke fokus på specifikke psykologiske problemer eller diagnoser. 

Bogen er ikke et terapeutisk redskab eller en håndbog i konfliktløsning, den er tænkt som en hjælp til at forstå almindelige psykologiske mekanismer og sammenhænge, og måske allervigtigst, at give børn og voksne et fælles sprog til at beskrive såvel det “indre liv” som de ydre handlinger i. Og et sådant fælles sprog vil forhåbentlig  være en hjælp når  dagligdagens små og store problemer skal løses.

Bogen er opdelt i et hoved afsnit, hvor emner som sanser, tanker, følelser og handlinger tages op og belyses og sættes i sammenhæng. Derefter et mindre afsnit hvor forskellige “hvorfor”spørgsmål, som f.eks.” hvorfor bliver nogen mobbet” og “hvorfor ødelægger børn deres legetøj” tages op til overvejelse.

For at lette både læsning og forståelse er bogen krydret med små fortællinger fra det virkelige liv, som belyser de emner der tages op. De små beretninger skulle også gerne inspirere børnene til at bidrage med deres egne erfaringer og oplevelser.

Faktaboks
TitelHvad tænker du på?
ForfatterBodil Vind
KategoriBørn 7 – 12 år
TypeFagbog
EmnePsykologi
Sidetal130
Format125 * 200 mm
IndbindingPaperback
Udg. dato17. januar 2013
ISBN
978-87-92888-57-0
Udgave1
UdgiverSkriveforlaget