Forfatteren

Jeg er uddannet psykolog, og har i det meste af fire årtier arbejdet som klinisk psykolog, terapeut, supervisor og underviser.

Jeg har arbejdet med såvel børn som voksne, individuelt, i par, familier og grupper, og mit arbejde har omfattet et bredt spektrum af psykologiske og psykiatriske problemstillinger og diagnoser.

Gennem mine mange år som psykolog er jeg naturligvis blevet præsenteret for, og har i et vist omfang tilegnet mig, forskellige terapeutiske retninger og metoder. I begyndelsen af 90erne var jeg med til at introducere den kognitive model og metode i Danmark, og det har siden da været min foretrukne referenceramme, både som terapeut og som underviser. 

Mine forfattererfaringer begrænser sig til, at jeg har været medforfatter på et par bøger om kognitiv terapi og nogle artikler til fagtidsskrifter, og derudover har udviklet bunker af undervisningsmaterialer.

Nu er jeg pensioneret og fuldtidsbedstemor til 10 børnebørn, hvoraf de fleste er i skolealderen.

Og det var deres nysgerrighed og videbegærlighed og finurlige kommentarer til alt mellem himmel og jord, der satte mig i gang med at kigge efter en bog om psykologi, som jeg kunne dele med dem. Men det lykkedes mig aldrig helt at finde den bog, jeg søgte, selv om jeg syntes at jeg gik grundigt til værks. Og så måtte jeg jo skrive den selv.

Forhåbentlig kan bogen også blive til glæde for andre.